Flyvelederaspirant

Det er en holdsport at styre lufttrafikken
Vil du være med til at få flyene sikkert ud og hjem? 

Så har vi uddannelsen og jobbet, der passer til dig!


Flyveledelse handler om samarbejde

Når et fly skal dirigeres gennem det danske luftrum, sker det i et tæt samspil mellem flyveledelse, teknologi, piloter, radarteknikere og alle de andre specialister hos Naviair.  Vi er mange mennesker i gang hele døgnet. Alle skal kunne stole på, at flyvekontrollen, radarer og systemer ikke svigter. 

Vi er hver især blandt de bedste på vores felt, og du bliver som flyveleder en del af et stort hold, der arbejder tæt sammen som en enhed.

Det er en hel speciel uddannelse og et helt specielt job. 

Det er en kompleks opgave at styre luftrummet og du kan være sikker på, at vi er omhyggelige med kvaliteten, og løser problemerne, før de opstår. Derfor vil du passe godt ind, hvis du elsker at blive dygtigere og sætte dit specielle præg på tingene. 


En flyveleders opgave handler om styring af lufttrafikken i dansk luftrum. Fra himlen over Svaneke i øst til et sted langt ude i Nordsøen mod vest. Det danske luftrum går fra et stykke ude i Vesterhavet til øst for Sjælland og fra den tyske grænse og et godt stykke op imod Norge - og kaldes i daglig tale København FIR (Flight Information Region). Læs mere her: Naviair - København FIR

Inden for dette FIR er der forskellige typer luftrum, og derfor er der forskellige typer flyveledelse afhængigt af hvilken type luftrum et fly befinder sig i.
Naviair rekrutterer og uddanner selv sine operative medarbejdere til de forskellige typer af flyveledelse og informationstjenester. 

Du kan læse mere om de forskellige typer flyveledelse her:  Naviair - Flyveledelse


Om uddannelsen

Her på de næste sider finder du mere information om uddannelsen til flyveleder og så kan du også høre podcast om eller nogle videoer om jobbet som flyveleder. 
 Uddannelsen

▲ Optagelseskrav

 Podcasts og videoer

 FAQ


Har du et spørgsmål, som ikke finder svar på her på siderne, kan du skrive til os på rekrutteringen@naviair.dk.


Næste uddannelseshold

Vi har nu åbnet op for, at du kan søge ind på uddannelsen som flyvelederaspirant. 

Ansøgningsfristen er den 1. december 2024 - KLIK FOR AT ANSØGE
- men vær opmærksom på, at optagelsesprøverne først begynder i 1. halvdel af 2025.  


Husk også at følge os på FacebookTwitterLinkedIn eller Instagram.


Opdateret 6. september 2023.