Elektronikfagteknikerelev

Som elektronikfagteknikerelev i Naviair vil du arbejde med den del af teknikken, der er med til at sikre, at flyveledelsen kan fungere effektivt og sikkert. Du vil både få mulighed for at udvikle og opsætte nye spændende tekniske løsninger og systemer, og varetage drift og vedligehold af det eksisterende udstyr. 
 
Til hverdag vil du blive tilknyttet et af de tre tekniske hold i Naviair, hvor der er masser af erfaring og viden at benytte sig af. I løbet af uddannelsesforløbet vil du få komme rundt på alle tekniske hold og få indblik i, hvordan deres hverdag fungerer. Holdene arbejder med alt fra det radiosystem, der gør, at flyvelederen kan kommunikere med piloten, til drift og vedligehold af radar, landingsbane og andre navigations- og surveillance-systemer.  

Dermed vil du opnå et bredt vidensgrundlag og få indblik i en stor række systemer og teknikker.  

Har du spørgsmål til uddannelsen, kan du kontakte lærlingekoordinator Kim Lindhardt på telefon eller på e-mail. 
Tlf.: 3247 8420 
E-mail: kli@naviair.dk  


En hverdag med udsigt og indsigt 

Kristian Eggs blev efter sin læretid, fastansat som elektronikfagtekniker i Naviair i 2022 og arbejder nu i afdelingen for Voice Communications Systems. Kristian Eggs modtog i 2022 Metalindustriens Lærlingepris.


 
 


- En hverdag i Naviair er meget afvekslende og fyldt med nye spændende opgaver. Det kan være alt fra eftersyn af et af vores radio-sites i lufthavnen, til pejling efter støjkilder i lokalområdet. Jeg er også en del af en rådighedsvagt, hvor vi modtager og retter fejlmeldinger 24/7/365.
 Eggs web
Eggs-pc
 - Udover de daglige opgaver er der fokus på at opretholde en ekspertise og stærkt vidensgrundlag om vores systemer. Så en del af min tid bruger jeg på at læse og oprette dokumentation og deltage i interne og eksterne kurser for løbende at udvikle mine kompetencer.”