FIC-Operatør


....."TRAFFIC FOR CLIMB FLIGHT LEVEL 190"


Kan du høre dig selv sige denne sætning, så har du måske interessen i at blive FIC-Operatør. Som FIC-Operatør skal du via radio og telefon være med til at servicere lufttrafikken i grønlandsk luftrum. Læs meget mere om hvad Flight Information Centre i Nuuk laver og deres ansvarsområde her: 

Flyveledelse > Flight Information Centre

FIC'en har siden september 2014 været placeret i Nuuk (Aalisartut Aqqutaat 47, i samme bygning som Arktisk Kommando).  
Naviair søger med jævne mellemrum nye kolleger til vagtholdene i FIC'en. Du kan altid se vores aktuelle stillingsopslag på www.naviair.dk/karriere/ledigestillinger 

Uddannelsen til FIC operatør tager mellem 12-15 måneder at gennemføre og er inddelt i to dele; Grunduddannelse og Praktisk uddannelse.fic-timeline


Grunduddannelsen

Det starter med grunduddannelsen, som varer cirka 6 måneder.  Dette foregår hos Entry Point North i Hyllie ved Malmø i Sverige. Naviair stiller bil til fælleskørsel til rådighed.  Uddannelsen kan dog også blive gennemført på Sjælland alt efter Naviairs planlægning. 


Entry point North er et internationalt ATS Academy, der uddanner aspiranter og efteruddanner operative flyveledere og luftfartsteknikere fra hele verden. Skolen holder til i nye lokaler centralt i Hyllie, med moderne faciliteter. Stemningen på skolen er præget af skolens internationale afsæt og gode sociale rammer for alle de studerende. Du kan læse mere om Entry Point North på deres hjemme side HER.


Grunduddannelsen er et basisforløb på 6 måneder hvor du vil blive introduceret til luftfarts teori og blive oplært i basisfærdighederne som er nødvendige for at kunne arbejde som FIC operatør.  Uddannelsen er en blanding af teoriundervisning og praktiske øvelser fx i luftfarts fraseologi (standard for luftfartskommunikation). 

Der undervises i fag som radiokommunikation, luftrum, love og bestemmelser med mere. 
Undervejs i hele forløbet, bliver du vurderet om du er egnet til fortsat uddannelse. Du bliver primært undervist af flyveledere og andre med særlige kompetencer indenfor de fag du gennemgår. 

Når du har gennemført og bestået grunduddannelsen er du klar til at starte på den praktiske uddannelse.


Praktisk uddannelse

Den praktiske del af uddannelsen (FIC praktik) foregår først i Naviair med en blanding af teori og øvelser på simulatorer, specifikt for Grønland FIC. Derefter bliver du FIC-elev i Nuuk. Her vil du indgå på et vagthold som elev og sidde med en erfaren FIC-operatør som instruktør. 

Består du den praktiske del af uddannelsen, er du garanteret et job som FIC-operatør i Naviair. 

Efter to års fastansættelse søger mange om at udbygge uddannelsen, så man også kan varetage opgaven ved Naviairs Rescue Coordination Centre, hvorfra Naviair assisterer luftfartøjer indenfor det grønlandske ansvarsområde.


Næste uddannelseshold

Der er for tiden ikke planlagt et næste uddannelseshold.  Hold øje med vores informationer her eller via Naviairs sociale medier.  

Husk også at følge os på FacebookTwitterLinkedIn eller Instagram.Version: 28. juni 2024