Dato
15.09.2023
Naviair deltager i "Girls in Aviation Day" i Billund

Lørdag den 23. september har unge piger og kvinder mellem 12 og 24 år mulighed for at få indblik i tre forskellige karrieremuligheder inden for luftfartsbranchen, når det første ”Girls In Aviation”-arrangement på dansk jord afholdes i Billund Lufthavn.  

Naviair er repræsenteret af Mona og Naja, der vil fortælle om jobbet som tekniker og Mette My, som vil give et indblik i flyvelederens arbejde. Derudover fortæller piloten Josefine om hverdagen som pilot hos SAS-leverandøren, Xfly. 

Som en del af arbejdet med mangfoldighed og ligestilling, har Naviair et mål om at øge andelen af kvindelige medarbejdere:
 

 - Vi støtter op om arrangementet, da vi tror på, at branchen i fællesskab skal løse udfordringen med at tiltrække flere kvinder til fagene. Vi ser heldigvis en positiv udvikling i antallet af kvinder, der søger ind på flyvelederuddannelsen, men vi har fortsat en udfordring med at tiltrække kvinder til de operationelle og tekniske afdelinger, hvor der i dag er en overvægt af mænd. Derfor er det relevant for os at møde unge kvinder, som kunne være interesseret i en karriere i luftfart, siger Pernille Juel Sefort, HR-direktør. 
 

Bag arrangementet står den skandinaviske afdeling af "Women in Aviation", der arbejder for at få flere kvinder til at søge en karriere i luftfarten. 


Marieke van Hulst Pedersen, der leder den danske afdeling af "Women in Aviation Scandinavia", sætter disse ord på formålet med dagen: 

- Vi håber, at der kommer nogle piger og unge kvinder med passion for luftfart, der på sigt kunne tænke sig at arbejde inden for sektoren eller måske finde en anden rolle, end de har i dag. De har brug for at møde nogle rollemodeller at spejle sig i,” siger Marieke van Hulst Pedersen. 


Der er plads til 40 deltagere, og du kan læse mere om programmet og tilmelding her: 


Girls in Aviation Day Tickets, Sat, 23 Sep 2023 at 10.00 | Eventbrite

GIA 2023