Dato
08.08.2023
Eleven Thomas på arbejde 750 meter over havets overfladeI slutningen af juli måned havde Naviair to af vores teknikere - Henrik og Thomas - på Færøerne, hvor de skulle udføre lidt specielt stykke service på Sornfelli Radaren, en radar der er placeret i 750 meters højde og herfra dækker hele luftrummet over Færøerne.

Opgaven gik ud på, at den ene af radarens gearingsenheder skulle nedtages til eftersyn for at få nye kuglelejer. Arbejdet indebar blandt andet at få den 200 kilo tunge gearingsenhed ned på gulvet og herefter få den ned af fjeldet - på fjeldets yderside - så en fragtmand kunne køre den til yderligere eftersyn i Torshavn. Måske en kende omstændeligt, men det er den billigste løsning.

En af folkene på det tekniske hold, der altså blev sat til at arbejde i 750 meters høje var vores elektronikfagteknikerelev Thomas Staal. Han havde denne kommentar om opgaven på Sornfelli Radaren:

- Vi var godt forberedt hjemmefra, derfor gik det hele godt og som planlagt. Vi fik den ene gearingsenhed ned og fik den herefter som planlagt sendt til service i Thorshavn. Radaren blev efterfølgende sat i rotation igen. For mig som elev var det en stor oplevelse, og en oplevelse man ikke får hver dag. Og i det hele taget, så er jeg meget taknemmelig for, at jeg har i Naviair har en læreplads, hvor jeg får lov til mange forskellige ting og samtidig får en masse gode oplevelser.

Under opgavens udførsel fik Naviair hjælp fra ”Føroya Tele”, da de har den daglige driften af Sornfelli Radaren.


ts01


ts03

ts04
ts02