Dato
28.04.2022
Claus Baunkjær bliver ny CEO i Naviair


Pressemeddelelse

Claus Baunkjær tiltræder som CEO i Naviair den 1. august 2022, hvor han afløser Carsten Fich på posten.

Claus Baunkjær kommer fra en stilling som administrerende direktør for A/S Øresund og har tidligere blandt andet været CEO for Femern A/S (Sund & Bælt).

Det bliver den 57-årige Claus Baunkjær, der sætter sig i stolen som ny CEO for Naviair den 1. august 2022. Som CEO får Claus Baunkjær blandt andet ansvaret for at videreudvikle Naviairs strategi og sikre en velfungerende drift i lyset af udviklingen i luftfartsbranchen. 


Bestyrelsesformand for Naviair Anne Birgitte Lundholt betegner ansættelsen af Claus som et godt match, hvor både stærke kompetencer og relevant erfaring har været udslagsgivende for valget:


”Som direktør for Femern A/S og senest A/S Øresund har Claus stået i spidsen for nogle af de største infrastrukturprojekter i Danmark i nyere tid. Samtidig har han et rigtig godt kendskab til luftfart og hele det transportpolitiske område fra sin tid som afdelingschef i Transportministeriet. Jeg er sikker på, at Claus’ erfaringer kommer Naviair til gode i de kommende år, og jeg glæder mig til samarbejdet”, siger bestyrelsesformand for Naviair, Anne Birgitte Lundholt.

Claus Baunkjær ser frem til at tiltræde som CEO og blive en del af den udvikling, som Naviair er i gang med.

”Jeg er meget glad for udnævnelsen og glæder mig til at komme i gang med de mange spændende opgaver. Jeg har kendt og fulgt Naviair siden min tid i Transportministeriet og ser frem til møde mine kommende kolleger og bidrage til den fremtidige udvikling af virksomheden”, siger Claus Baunkjær. 


Karriereoverblik Claus Baunkjær:

2021 – juli 2022            Adm. direktør (CEO) for A/S Øresund (Sund & Bælt)

2012 – 2021                  Adm. direktør (CEO) for Femern A/S (Sund & Bælt)

2003 – 2012                  Afdelingschef, Transportministeriets departement

1993 – 2003                  Kontorchef, Finansministeriets departement


Uddannelse

1987 – 1993                  Cand.polit., Københavns Universitet
For yderligere oplysninger kontakt:
Kommunikationschef Randi Aggerholm Baasch
D +45 3247 7900 / M +45 4042 5751 / rba@naviair.dk

Claus F. Baunkjær