Dato
20.08.2023
Best airshow ATC ever

Der blev fra fredag den 18. august til søndag den 20. august afholdt Roskilde Airshow.

I løbet af de tre dage var der omkring 100 forskellige display-teams i luften, nogle af dem var “bare” en helikopter, andre en kombination af fx F16 og L-29 Dolphin og man så også RVators i luften med en 7-skibs formation.

I løbet af de tre dage blev airshowet besøgt af omkring 25.000 tilskuere, og uden at vide det præcist, var der nok også omkring 10.000 telelinser til stede…

Chefen for Naviairs ATC-enhed i Roskilde, Louise Eskildsen, var ganske godt tilfreds med afviklingen af airshowet, der forløb uden de store problemer, hvis man altså ser bort fra, at programmet bød på lidt forsinkelser. Men det sker altid, da de mange display-teams gerne vil give de besøgende en god (og lidt længere) oplevelse.

- Piloterne har givet os fornem feedback her i weekenden, ikke kun fra de civile piloter - men også fra alle de militære piloter, både danske og udenlandske - og fra alle dem, der ofte flyver med i Airshows. Der er brugt formuleringer som “best ATC” og “best airshow ATC ever” og piloterne har virkelig været tilfredse med vores professionalisme, vores service og med den fleksibilitet vi har udvist, sagde Louise og fortsatte:

- Jeg er meget tilfreds med det professionelle arbejde, som vores flyvelederne har leveret i Roskilde denne weekend. Det kan ikke gøres bedre.

Udover at levere flyveledelse fra Roskilde ATC, var Naviair også til stede via en stand på forpladsen. Her forsøgte vores event-team at fortælle hvad Naviair laver - og forsøgte ved samme lejlighed at hverve folk til både det næste flyvelederhold samt til vores ledige stillinger indenfor teknikken.

Mark Borggild (fra COIF/FPC i Naviair) var for første gang med på stand, og han satte disse ord på airshow-oplevelsen:

- Det var en fornøjelse at være med på airshow. Der var en god blanding af både nuværende brugere af vores luftrum, hvor flere var kendte ansigter, som gerne ville have en snak om om både løst og fast, men også måske kommende kollegaer, for selvom der var stor interesse om flyvelederuddannelsen, så var der også stor interesse for, hvilke andre jobmuligheder som Naviair tilbyder.
forsideIMG_3671