Dato
21.01.2024
Besøgsrekord til Kulturnatten i Nuuk

Lørdag den 20. januar var der Kulturnat i Nuuk - og som vanligt deltog Naviair sammen med Arktisk Kommando (AKO) og DMI.

AKO og DMI "bød op til dans" i AKO's store fælleslokale i bygningens stueetage, mens Naviair bød velkommen både ved indgangen med generelle informationer samt i vores Flight Information Centre (FIC) og Rescue Coordination Centre (RCC) på 1. sal. Her gav vi de besøgende et indblik i det arbejde der ligger i FIC og RCC - og fik forklaret hvilken væsentlig rolle Naviair spiller for luftfarten i Grønland.

De besøgende udtrykte generel stor tilfredshed med besøget og med indblikket i Naviairs arbejde i det grønlandske luftrum, og stort set alle gæster havde et stort smil på, efter at de havde besøgt FIC og RCC, vi fik i hvert fald mange rosende ord med på vejen, og mon ikke også, at vi engang i fremtiden får en ansøgning fra en lørdagens mange besøgende. Det håber vi i hvert fald.

Årets Kulturnat i Nuuk endte med en besøgsrekord, for hele 980 mennesker kiggede forbi AKO, DMI og Naviair - og de 980 besøgende var en klar forbedring ift. de 845 mennesker der kom sidste år. Det var dog langt fra alle 980 der fik besøgt Naviair, men vi antager at cirka en fjerdedel fik besøgt FIC'en og RCC.

Efter Kulturnatten havde Kris, daglig leder FIC, denne kommentar til Kulturnat 2024:
- Jeg skal ikke kunne sige om det var pga. det gode vejr, dejligt koldt og klart, eller om det var udsigten til at se FIC'en og RCC der trak besøgende til, men skønt at se rekordmange besøge os, DMI og Arktisk Kommando - og stor tak til alle FIC'erne, både dem på positionerne og "guiderne" for at levere en solid indsats under kulturnatten.

Efter besøget hos Arktisk Kommando, DMI og Naviair kunne alle gæsterne herefter fortsætte deres jagt på nye oplevelser under Kulturnatten i Nuuk.

Image (3)Image (4)

Image (1)

Image (6)