Bæredygtig luftfartsbranche

Vores bidrag til en bæredygtig luftfartsbranche


Gennem vores klimaarbejde arbejder vi på indirekte at minimere den del af luftfartens belastning af klimaet, som vi gennem vores ydelser og services giver luftfartsselskaberne mulighed for at vælge at reducere. Samtidig arbejder vi altid på at udnytte mulighederne for at medvirke til en positiv klimaindsats. Arbejdet gennemføres i løbende dialog og samarbejde med vores kunder. Vi deltager i miljø- og klimaarbejdet i en række sammenhænge, blandt andet i COOPANS, BOREALIS, CANSO og Single European Sky.

Med udgangspunkt i Dansk Luftfarts Klimaplan, Regeringens Klimaplan samt Eurocontrol og IATA’s fælles Flight Efficiency Plan fortsætter vi arbejdet med at udvikle og sikre fleksibel brug af luftrummet globalt gennem:

• Korte ruter, direkte ruteføring mod destinationen og brændstoføkonomiske flyvehøjder.
• Minimal ventetid på jorden med motorer i drift gennem effektiv trafikafvikling på lufthavnene.
• Mulighed for brændstofbesparende indflyvninger til lufthavne, hvor Naviair leverer kontroltjeneste.

På alle de mest brændstofreducerende indsatsområder er vi langt fremme med udviklingen og brugen af nye trafikkoncepter. Det gælder både inden for “Fri planlægning af flyvevej”, “Continuous Climb Operations”, “Continuous Descent Operations”, “Extended Arrival Management” og “Required Navigation Performance”.

bidrag_naviair


> Læs "Bæredygtighedsrapport 2021"